De uitbreiding van de Nova Campus is nodig om ruimte te maken voor meerdere opleidingen, die nu nog op andere locaties in Haarlem zijn gehuisvest (Schoterstraat en Planetenlaan). Paul de Ruiter Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van de campus, waaraan een energieneutraal onderwijsgebouw en paviljoen worden toegevoegd. ZUS (Zones Urbaines Sensibles) tekent voor de inrichting van de buitenruimte: een uitdagend, kleurrijk verblijfslandschap. Bouwcombinatie HBB Groep / De Geus Bouw is de uitvoerder.

 

Nieuwe fase, veel groen

Het onthullen van de plaquette bij de eerste boom, een zilverlinde, is een moment om de voortgang van de bouw te vieren en markeert de start van de nieuwe fase van de campusontwikkeling: de inrichting van de buitenruimte. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van studenten, docenten, omwonenden en met logistieke eisen. De zijden van het terrein krijgen een groen aanzicht, zoals een talud met inheemse heesters langs de Zuidzijde. Ook komen er veel bomen, vooral lokale soorten. De eerste boom is na de onthulling tijdelijk verplaatst naar een rustige plek op het terrein voor de resterende duur van de werkzaamheden. Naar verwachting wordt de nieuwe campus medio 2020 opgeleverd. 

 

 

 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.