Tineke de Wit, teamleider Social Work bij Inholland, is enthousiast: "Dit jaar was nog een pilot, maar we gaan er zeker volgend jaar mee door.”

De doorstroommodule is onderdeel van de mbo-hbo keuzedelen. De keuzedelen vormen een relatief nieuw onderdeel binnen een mbo-opleiding en hebben als doel om de arbeidsmarktpositie van de student te versterken. Door verdieping, verbreding, zelfontwikkeling of, in dit geval, oriëntatie op een eventuele vervolgstudie.

Novadocent Angelique van Balen legt uit: "Veel van mijn studenten hebben de intentie om door te stromen naar het hbo. Maar ze weten niet precies wat er van ze wordt verwacht. Pas ik wel op het hbo? Welke opleiding wil ik doen? Kan ik het niveau wel aan? Deze groep heeft aan het hbo kunnen ruiken. Ik verwacht dat ze zo beter zijn voorbereid en een bewustere keuze maken om wel of juist niet verder te studeren. Ook de peercoaches, de vierdejaarsstudenten van Inholland die onze studenten hebben begeleid, vind ik van toegevoegde waarde. Wat je ziet is dat onze studenten ze bestoken met vragen. Niet alleen over het onderzoek, maar juist over de dagelijkse gang van zaken op het hbo."

Lees ook Bewust en goed voorbereid doorstromen naar het hbo bij Inholland.

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.