In rondes van 10 minuten en in groepjes van 10-12 voerden de leerlingen 11 opdrachten uit om zich voor te bereiden op de keuze voor één van de vmbo-profielen Economie, Natuur en Milieu, Techniek en Zorg en Welzijn. In elk profiel deden de leerlingen de volgende activiteiten om een beeld te krijgen van dat profiel. Bij profiel Economie: Dans en Theater, Cosmo Academy, Handel en Commercie, Horeca, Marketing, Media, Orde en Veiligheid, Uiterlijke Verzorging, Zakelijk. Bij profiel Natuur en Milieu: Bloem en Design, Dier en Paard, Dierenartsassistent, Hovenier, Groothandel, veiling en planten. Bij profiel Techniek: Bouw, Installatiewerk en Logistiek. Bij profiel Zorg en Welzijn: Pedagogisch werk, Verzorgende en Verpleegkunde. Hiermee vormt CHOICE voor vmbo’ers een praktische voorbereiding op de profielkeuze halverwege hun vooropleiding.

 

Deze vmbo-scholen deden mee

De tweedejaars vmbo-leerlingen van de volgende scholen deden mee aan CHOICE: Altra College, Amstelveen College, Bonhoeffer College, Coornhert Lyceum, Daaf Gelukschool, Duin en Kruidbergmavo, Fioretti College Hillegom en Lisse, Haarlem College, Haarlemmermeer Lyceum, HBM, Hartenlustschool, Heliomare, Herbert Vissers College, Herman Wesselink College, Hoofdvaart College, Jac. P. Thijsse College, Kaj Munkcollege, Kennemer College, KS Hoofddorp, Mendel College, Montessori College, Paulusschool, Rijnlands Lyceum, RKSG Thamen, Rudolf Steiner College, Saenredam College, het Schoter, Sterrencollege, Technisch College Velsen, Tender College, Teylingen College, Trias VMBO, Vellesan College, Waterlelie, Wellantcollege Groenstrook en Westplas, Wim Gertenbach College. Leerlingen kunnen meedoen aan CHOICE nadat de decaan van hun vmbo-school ze daarvoor heeft aangemeld bij het Nova College. 

 

Samenwerken

Aan deze zeventiende editie van CHOICE werkten mee: AOC Wellantcollege, InstallatieWerk Noord-Holland, Bouwmensen Kennemerland en Infopunt Zorg. Bij de meeste activiteiten hielpen Novastudenten mee om de praktijkopdrachten uit te leggen aan de vmbo leerlingen. De studenten van de opleidingen Beveiliging en Facilitair Management van het Nova College zorgden dat alles ordelijk verliep.

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.