Binnen de Techport-regio, verankerd in de IJmond binnen de metropool Amsterdam, wordt steeds intensiever samengewerkt in belang van de slimme maak- en onderhoudsindustrie.

 

Ontdekt door de Grieken

Paul de Vries, General Manager Process Development Strip Tata Steel, werkt bij Research and Development voor de hoogovens in IJmuiden. In 2006 had hij een nieuwe toepassing bedacht, gebaseerd op een natuurkundig principe dat reeds eeuwen geleden door de Grieken ontdekt was. Alle eerstejaars MyTec zijn nu een echte challenge aangegaan om zijn uitvinding te testen en waar mogelijk de werking te verbeteren.

 

Tharsika Santhakumaran is een van de MyTec-studenten van het Nova College: 'Het moeilijkste was het zo in elkaar zetten dat de bewegingsloze pomp gaat werken.'

Winston van der Veldt, oud-leerling Technisch College Velsen, legt in de video uit hoe "de eeuwig werkende pomp" in elkaar zit.

 

Alle groepjes zijn na het gastcollege in de middag bezig met hun prototype, de best presterende proefopstelling zal de Techport-challenge winnen en de prijs in ontvangst nemen.

 

Edward Straus, programmamanager Nova College MyTec, is trots: 'het mooie is dat de innovatie wordt ontwikkeld en mbo-studenten voeren het ook daadwerkelijk uit: ze maken het en kunnen daar waar nodig ook improviseren.'

 

Innoverende bedrijven verrijken het beroepsonderwijs

Zes jaar geleden zijn toonaangevende bedrijven samen met het Nova College gestart met de MyTec-opleidingen, nu herbergt de stichting MyTec Bedrijven meer dan 20 bedrijven en er zijn vijf MyTec opleidingen die leiden tot een landelijk erkend mbo diploma niveau 4. De Allround operationeel technicus variant behoort zelfs landelijk tot de Topopleidingen volgens de Keuzegids MBO 2018. Tata Steel is partner binnen de Techport-netwerkorganisatie en heeft niet alleen de gastles innovatie gegeven maar heeft ook de prijs voor het winnende groepje MyTec-studenten ter beschikking gesteld.

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.