Tijdens een werklunch heette Hans Snijders, voorzitter College van Bestuur Nova College, het bezoek van harte welkom: “Graag ontvangen we vandaag het gehele college van de gemeente Velsen op onze vestiging Beverwijk, zeven jaar geleden gestart met het de samenwerking stichting Leer Werken in de Techniek. Vandaag delen we met jullie onze MyTec-ervaringen”. Voorlichter Lucas Land, programmamanager CIV Techport MBO Edward Straus en Cor Stam namens de MyTec-bedrijven presenteerden de vernieuwingen die zeven jaar geleden zijn ingezet met de opleidingen Elektrotechniek, Procestechniek en Werktuigbouwkunde volgens het MyTec principe.

 

Techport

MyTec is een initiatief binnen de samenwerking Techport Industries, waar de focus ligt op de sectoren energie, offshore, maakindustrie en topsector high tech systems & materials. De kern van Techport ligt in de IJmond, maar de aandacht gaat uit naar samenwerking met alle partijen in de Metropoolregio Amsterdam en Noord-Holland die actief zijn in deze sectoren. Vanuit de regio Techport werken bedrijven, scholen en overheden samen aan innovatie en de uitvoering van het Techniekpact NH.

 

Binnen het MyTec model volgt een student een opleiding - bijvoorbeeld Allround operationeel technicus – en leert daarnaast ook de beginselen van Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. Bedrijven hebben namelijk behoefte aan vakmensen op een bepaald gebied, die van aangrenzende beroepen ook kennis hebben. Studenten MyTec opleidingen vertelden daarna hoe zijn hun MyTec opleiding ervaren en namen het gezelschap trots mee op een rondleiding langs de praktijkvoorzieningen op school. Tom Commandeur en Bart Werkhoven, studenten Nova College MyTec tweede leerjaar: “Met een algemene basis vanuit de mavo was het een hele stap om theorie en praktijk in MyTec zo samen te krijgen in de opleiding. Wij zijn hierover super enthousiast en merken in ons tweede jaar dat de bedrijven ons tijdens de opleiding een goede stageplek bieden maar erna graag ook een baan aanbieden.” Sven de Loos en Dave van Egmond, studenten Nova College MyTec vierde leerjaar vullen aan: “Met de voorbereidende projecten in onze eerste jaren is het laatste jaar echt een soepel jaar.”

 

Pareltje voor de regio

Frank Dales, burgemeester Velsen, aan het eind van het werkbezoek: “Fijn dat wij een open kijkje in de keuken mochten hebben. Wij zijn erg onder de indruk van de onderwijsinnovatie en zien in de MyTec-opleidingen van het Nova College ‘een pareltje voor de regio.”

 

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.