11 december 2017

Wie: Bas Ouwehand

Leeftijd: 18

Woont: bij ouders

Volgde de opleiding Beveiliger niveau 2

Gediplomeerd: eind 2016

Doet nu: politieacademie

 

Mijn droom

Als klein kind wilde ik al politieagent worden. Toen vond ik vooral de actie interessant, nu vind ik het een bijzonder beroep omdat je echt iets betekent voor mensen en hun veiligheid. Ik ben net twee weken bezig op de politieacademie.

 

Terugblik

Op het Nova College had ik goede docenten, met sommigen heb ik nog steeds contact. Samen met andere afgestudeerden zet ik me als alumnus in voor studenten van nu. We laten ze weten hoe het er later aan toegaat als ze aan het werk zijn, en brengen ze in contact met bedrijven waar ze misschien kunnen gaan werken.

 

Aansluiting

Ik heb als beveiliger gewerkt voor ik op de politieacademie begon. En ook tijdens mijn stages deed ik veel ervaring op. Net als een beveiliger moet een politieagent rustig blijven, goed met mensen om kunnen gaan en precies weten hoe je op agressie reageert. Op het Nova kreeg ik veel theorie over de wet. Het sluit goed aan bij wat ik nu moet leren.

 

De toekomst

Mijn opleiding op de politieacademie duurt een jaar of twee. Daarna ga ik minimaal drie jaar de straat op. Vervolgens kan ik doorgroeien naar een hogere functie en weer doorleren. Uiteindelijk wil ik terechtkomen in een arrestatie-eenheid of op de politiehelikopter. Krijg ik toch nog de actie die ik als kind zo mooi vond.