Maandagochtend hebben directeur René de Reuver en  René Niemarkt van Cormet de schaal onthuld. Deze schaal symboliseert dat het aanbod van de kantine voldoet aan de richtlijnen van het voedingscentrum. "Dat vinden we belangrijk omdat het past binnen het beleid van het Nova College dat erop gericht is dat we allemaal gezond en fit blijven. Gezonde voeding helpt ons daarbij. Nova College wil bijdragen aan een gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze studenten," verklaart locatiebeheerder Inge-marije Meuleman.

Over de Gezonde Schoolkantine en de voorbereidingen vertelt Inge-marije: "We zijn ons gaan richten op gezonde verse producten met een frisse uitstraling. Hiermee willen we studenten ook verleiden tot het maken van een betere voedingskeuze, al is het maar een duwtje in de goede richting. De gezondere keuzes zullen vaker in de aanbieding zijn, bij de kassa is de betere keuze te vinden en we zullen water drinken stimuleren door een watertap te plaatsen. Daarnaast streven we naar een gezond schoolplein en bekijken hoe we omgaan met het rookbeleid hiervoor. Dit laatste zullen we gaan voorleggen aan de Studentenraad voor input. Onze ambitie is het behalen van thema certificaat Voeding vignet van de Gezonde School. Vignet Gezonde School – themacertificaat Voeding. Ik bedank de werkgroep en Cormet voor de samenwerking!"

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.