De energietransitie is een omvangrijke en ambitieuze operatie met veel kansen voor niet alleen technische maar ook voor technisch-commerciële vaklieden op mbo 4 niveau. Er zijn vakmensen nodig die de systemen begrijpen, kunnen ontwerpen en dimensioneren, in overleg met de klant tot maatwerk en advies komen. Deze projecten moeten worden gecalculeerd, begroot, gepland en verkocht. Dat vereist een meer generalistische kennis van techniek en vaardigheden op het gebied van samenwerking en commercie. De huidige technische opleidingen voorzien hier niet in.

 

De nieuwe opleiding biedt vooral kansen aan jongeren en volwassenen met belangstelling voor de commercieel/technische kant van duurzaamheid en energievoorziening. Niet alleen jongens en meisjes met een vmbo diploma, maar ook kandidaten met een (niet afgeronde) havo-achtergrond of zij-instromers en omscholers vanuit de traditionele energiesectoren. Het Nova College ontwikkelt de opleiding Junior consultant duurzaamheid met 18 bedrijven uit het netwerk van de vereniging GreenBiz IJmond en met Hogeschool Inholland en twee vmbo scholen. Binnen het Techport-netwerk maakt het Nova College zich sterk voor de toekomst van de unieke en duurzame maak- en onderhoudsindustrie. 

 

Bekijk de opleiding Junior consultant duurzaamheid >>

Nova College maakt gebruik van cookies

Dit doen we onder andere om de website te verbeteren en om jou relevante informatie en advertenties te laten zien. Lees hier de voorwaarden
Ik geef toestemming voor het plaatsen van cookies die mijn zoekgedrag meten.